Vermijd het jojo-effect

Katja Eykerman - Averbode - VermagerenVermageren kan makkelijk zijn, het gewicht behouden daarentegen is een pak moeilijker. Vermijd een terugval met de voedingstips van Katja Eykerman uit Averbode.

Het jojo-effect

Het jojo-effect is moeilijk om te vermijden. Het lichaam past zich aan uw nieuwe eetgewoonten. Door een crashdieet te volgen en te weinig voeding op te nemen, zal uw lichaam in overlevingsmodus schieten. Wanneer u dan weer normaal begint te eten, gaat het dan zoveel mogelijk vet als reserve proberen op te slaan. Zo gebeurt het dat u achteraf nog meer zal wegen dan uw begingewicht! De diëtiste zal u uitleggen dat het vooral de juiste verhoudingen zijn die van belang zijn. Samen zullen jullie streven naar een zo gezond mogelijke voeding, maar er zal ook gekeken worden naar uw gewoontes. Met deze gulden middenweg zal u uw dieet beter kunnen volhouden!

De effecten

In het begin is het vooral wennen, maar achteraf zal u merken dat een aangepaste voeding een kwestie van levensstijl is. Met de tips van deze professionele diëtiste bent u snel op de goede weg om te vermageren. Hierdoor zal u andere risicofactoren zoals diabetes en een te hoge cholesterol vermijden.

Vermijd dus het jojo-effect en focus op gezond vermageren. Het gaat misschien wat trager, maar is veel effectiever!  Neem vandaag nog contact op.

Back to Top